
Birleşik Krallık hükümeti, kripto firmalarının dijital varlık transferlerinin alıcıları olan barındırılmayan cüzdanları olan kişilerden kişisel veri toplamasını gerektirecek bir teklifi değiştirmeyi planladığını söyledi.
HM Hazinesi, Wene’de güncellenen Kara Para Aklama, Terör Finansmanı ve Fon Transferi Değişikliklerinde, işlem “bir sorun teşkil etmedikçe, barındırılmayan cüzdanlara gönderilen kripto paraların hem göndericilerinden hem de alıcılarından veri toplama gereksinimlerini azaltacağını söyledi. yüksek yasadışı finansman riski.” Birleşik Krallık hükümeti, barındırılmayan cüzdanların, bazen soğuk cüzdanlarda olduğu gibi ek bir koruma katmanı da dahil olmak üzere çeşitli meşru amaçlar için kullanılabileceğini ekledi.
HM Hazine raporunda, “Barındırılmayan cüzdanların yasadışı finansmanda orantısız bir kullanım riski taşıdığına dair iyi bir kanıt yok” dedi. “Yine de hükümet, barındırılmayan cüzdanları Seyahat Kuralından tamamen muaf tutmanın, suçluları kontrollerden kaçmak için kullanmaları için bir teşvik yaratabileceğinin bilincinde.”
Birleşik Krallık hükümeti, Temmuz ve Ekim 2021 arasında yapılan bir istişareye yanıt olarak değişikliği yaptı.[Anti-Money Laundering] (AML)/[Counter-Terrorism Financing] (CTF) denetçileri, endüstri, sivil toplum, akademi ve çeşitli devlet daireleri”, birçoğunun barındırılmayan cüzdanlara yapılan transferler hakkında “toplanan kişisel bilgilerin genişliği” ve bu tür bir politikayı yürürlüğe koymak için gereken süre hakkında endişelerini dile getirdi. Hazine Bakanlığı’na göre, değişikliklerin Parlamento tarafından onaylanması halinde Eylül 2023’te yürürlüğe girecek olan bir yıllık ödemesiz dönem olacak.
İlişkili: Yürütme ve benimseme: İngiltere’nin kripto için son düzenleyici amaçları ne anlama geliyor?
HM Hazine, değişiklikleri, kripto para birimi işlemlerinin Terörizmin Finansmanıyla Mücadele ve Kara Para Aklamayı Önleme yönetmeliklerine uygun hale getirmeyi amaçlayan düzenleyiciler için öneriler belirleyen Mali Eylem Görev Gücü’nün Seyahat Kuralına uygun olarak uygulayacağını ima etti. FATF, katılımcı ülkelerin seyahat kurallarını nasıl uyguladıklarına ilişkin bir raporu Haziran sonunda yayınlayacak.