
Metaverse’in en son gelişimi, yapay zeka (AI), Nesnelerin İnterneti (IoT), AR, VR, 3d modelleme ve uzamsal ve uç bilgi işlem gibi teknolojiler sayesinde mümkün oldu.
Yapay zeka
Metaverse teknolojisiyle eşleştirilmiş yapay zeka, Metaverse altyapısının kararlılığını sağlarken üst katmanlar için eyleme dönüştürülebilir bilgiler sunar. NVIDIA teknolojileri, Metaverse’de sosyal etkileşimlerin meydana geleceği dijital alanların geliştirilmesinde yapay zekanın nasıl önemli olacağına dair iyi bir örnektir.
nesnelerin interneti
IoT, Metaverse’in gerçek dünya ile çalışmasına ve etkileşime girmesine izin verirken, aynı zamanda IoT cihazları için daha kişiselleştirilmiş bir IoT deneyimine izin veren bir 3D kullanıcı arayüzü görevi görecek. Hem Metaverse hem de Nesnelerin İnterneti, kuruluşların minimum zihinsel çabayla veriye dayalı kararlar vermelerine yardımcı olacaktır.
Artırılmış ve sanal gerçeklik
Metaverse fikri, kullanıcıların sanal dünyaya girmesine izin vermek için AI, AR ve VR gibi teknolojileri birleştirir. Örneğin, sanal öğeler artırılmış gerçeklik teknolojisi kullanılarak gerçek ortama yerleştirilebilir. Benzer şekilde VR, 3B bilgisayar modellemesini kullanarak 3B sanal ortama veya 3B yeniden yapılandırmaya dalmanıza yardımcı olur.
Metaverse’de sanal gerçeklik başlığı veya başka bir ekipman takmak gerekli olmasa da uzmanlar, VR’nin sanal ortamın önemli bir parçası olacağına inanıyor. Ancak Metaverse’in AR ve VR’den farklı olduğunu unutmamak gerekir. Metaverse’e nasıl girebileceğinizi merak ediyorsanız, yanıt, artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojilerinin dinamik 3B dijital dünyaya girmenin bir yolu olduğudur.
3D modelleme
3D modelleme, herhangi bir yüzey veya nesnenin üç boyutlu dijital temsilini oluşturmak için bir bilgisayar grafiği yaklaşımıdır. Metaverse’in 3D gerçekliği, tüketicilerinin rahatını sağlamak için çok önemlidir.
3B bir dünya yaratmak için çok fazla görüntü toplama ve grafik tasarım gereklidir. The Sandbox (SAND) gibi çoğu oyunda bulunan 3D grafikler, oyuncunun gerçekten oyunun içinde olduğu izlenimini verir. Metaverse’in de aynı temel üzerine inşa edilmesi gerekiyor.
Mekansal ve uç bilgi işlem
Fiziksel alanı bir bilgisayar arayüzü olarak kullanma uygulaması, mekansal hesaplama olarak bilinir. HoloLens gibi teknolojilerle Microsoft, meta veri deposu alanında uzamsal hesaplama alanında öncüdür. Buna karşılık, uç bilgi işlem, ağ tabanlı bir bulut bilgi işlem ve hizmet sunumu paradigmasıdır. Edge, son kullanıcılara bulut bilişim hizmetleri gibi hesaplama, depolama, veri ve uygulama çözümleri sunar.
Gerçekte olduğu gibi aynı düzeyde bir deneyim sunmak için, kullanıcının Metaverse’e ilgi duymasını ve daldırmasını sağlamak çok önemlidir. Bunun ışığında, bir kullanıcının eylemine yanıt verme süresi, esasen, insanlar tarafından algılanabilecek olanın altına düşürülmelidir. Kullanıcılara yakın bir dizi bilgi işlem kaynakları ve iletişim altyapılarının birleşimini barındırarak, uç bilgi işlem, hızlı yanıt süreleri sağlar.