
Voyager Digital’in Salı günü iflas başvurusunda bulunmasının ardından kripto kredi şirketi, kurtarma planının müşteri varlıklarını korumayı amaçladığını söyledi ancak etkilenen kullanıcılara tüm eşdeğer fonları iade edebileceğini açıkça belirtmedi.
Pazartesi günkü bir blogda Voyager, şirkete 15.250 Bitcoin (BTC) ve 350 milyon USD Coin (USDC) kredisine atıfta bulunarak, 650 milyon dolarlık “Three Arrows Capital aleyhindeki iddialara” ek olarak etkilenen kullanıcıların fonlarında kabaca 1,3 milyar dolar olduğunu söyledi. geri ödeyemedi. Voyager’ın önerilen kurtarma planına göre – mahkemelerin onayına tabi – kullanıcılar Voyager jetonları, kripto para birimleri, “yeni yeniden düzenlenen şirketteki ortak paylar” ve Three Arrows Capital veya 3AC ile yapılan işlemlerden fonların bir kombinasyonunu alabilir.
Kredi veren firma, “Kesin rakamlar, yeniden yapılandırma sürecinde ve 3AC varlıklarının geri kazanılmasında ne olduğuna bağlı olacaktır” dedi. “Plan değişebilir, müşterilerle müzakere edilebilir ve nihayetinde bir oylama yapılabilir. […] Müşteri varlıklarını koruyacak ve değeri en üst düzeye çıkarmak için en iyi fırsatı sağlayacak bir yeniden yapılandırma planı oluşturduk.”
yolcular,
Hesabınızdaki değere erişmenin ne kadar kritik olduğunu anlıyoruz ve tam da bunu yapmak için bu süreci mümkün olan en kısa sürede tamamlamaya çalışıyoruz. Bugünkü gönderi, müşteri nakit ve kripto parası hakkında bir güncelleme ve sonraki adımlar sunuyor: https://t.co/yBlVB0qgVp (1/6)
— Voyager (@investvoyager) 11 Temmuz 2022
Voyager, kripto varlıklarına ek olarak Metropolitan Commercial Bank of New York’ta FDIC sigortalı özel bir hesapta “müşteri hesaplarındaki USD miktarına eşit” fon tuttuğunu söyledi. FDIC koruması, kredi veren firmanın değil, bankanın başarısız olması durumunda müşteri başına 250.000$’a kadar garanti verir. Voyager, bir uzlaşma ve dolandırıcılık önleme sürecine tabi olarak “USD mevduatlarına erişimi yeniden sağlamak için çalıştığını” da sözlerine ekledi.
Voyager, 27 Haziran’da 3AC’ye bir temerrüt bildirimi yayınladı ve daha sonra firmanın ödeme yapmamasını ticaret, mevduat, para çekme ve sadakat ödüllerinin askıya alınmasının arkasındaki nedenlerden biri olarak gösterdi. Borç veren firma ayrıca Alameda Research’ten 15.000 BTC – o zamanlar yaklaşık 500 milyon dolar – borç aldığını ve fonların 3AC’den kaynaklanan kayıpları karşılamayı amaçladığını iddia etti.
İlişkili: Yatırımcılar, Voyager iflasında potansiyel olarak ‘milyonlarca’ kaybetti
Voyager’ın 3AC’nin geri ödemesiyle araştırdığı yasal çözümlere ek olarak şirket, “bağımsız şirketin değerini bir üçüncü taraf yatırımı veya satışına kıyasla değerlendirmek için çeşitli stratejik alternatifler takip ettiğini” söyledi. TradingView’den elde edilen veriler, şirketin hisse fiyatının Kasım 2021’de yıllık en yüksek seviyesi olan 20.35$’dan bu yana %98’den fazla düştüğünü ve yayın sırasında yaklaşık 0.27$’a ulaştığını gösteriyor.